dijous, 24 de juliol del 2014

Una setmana després de l'estrena

Ja fa una setmana que “Per sobre de totes les coses” es va estrenar oficialment al Teatre Gaudí. El dia 16 de juliol va ser molt emotiu per tot l’equip. La funció va anar rodada, s’havien resolt els problemes de microfonia i va ser la millor de les que s’havien dut a terme fins al moment. Recordem estar asseguts al costat d’Oscar Reyes i, en acabar, mirar-nos i comentar; “es la primera vez que lo oigo todo bien”. Va ser un èxit. Les entrades estaven esgotades, i entre el públic es podien veure cares conegudes com Josep Maria Bartomeu (president del Futbol Club Barcelona), Coco Comin (coreògrafa i directora) o Pere Arquillué (actor). A més amb aquesta funció també es va estrenar el programa de mà del espectacle; un tríptic molt més elaborat que els que se solen veure a les sales barcelonines, on es troba una fotografia de cada component de l’equip. Sí, nosaltres també hi sortim! Us recomanem que no oblideu demanar-lo a taquilla, és gratis i valt molt la pena! Tornant a l’estrena, val a dir que un dels grans èxits de la nit no va tenir cap mena de relació amb el musical: un cop acabada la primera funciço oficial, Oriol Padrós -director musical de l’espectacle i guitarrista- i la seva banda van guanyar el concurs LIVE de la sala Luz de Gas on la companyia va acabar la cel·lebració d’una nit màgica. El premi que se’ls ha otorgat ha estat la magnífica oportunitat de gravar un dic als estudis Medusa, dirigits per Manu Guix. 

Però per poder gaudir d’aquesta nit màgica va ser necessària una setmana molt intensa i molt dura. L’equip va entrar al teatre divendres dia 4 de juliol i el dia 10 es va fer la primera previa. Així que en aquests sis dies es va haver de muntar l’escenografia completament de zero, fer el disseny de llums, les proves de microfonia i so (molt més llargues i feixugues del que us podeu imaginar), retocar cada escena sobre l’espai real i finalment el mateix dia de la pre-estrena fer l’únic assaig general en l’escenari del Gaudí -tot això contant que dilluns el teatre feia festa i no s’hi podia estar-. Com podeu imaginar van ser uns moments molt estressants i caotics, fins i tot per nosaltres, que tan sols observàvem. Tot i això, aquests moments van valdre la pena. La bona rebuda de les cinc previes que es van fer, exhaurint localitats en la majoria d’elles, i rebent molt bones crítiques, tot i que no van tenir ni punt de comparació amb l’estrena oficial (principalment gràcies a la millora d’alguns problemes de so). Així doncs, encara que a partir de l’estrena la funció ha agafat molta més força, és cert que amb les prèvies ja vam poder comprobar com la història de “Per sobre de totes les coses” conectava molt amb el públic, i tocava diversos temes que l’arribaven a emocionar, fins i tot en temes que no sospitàvem. Aquestes sorpreses són la màgia del teatre.

A partir de la nit de l’estrena el muntatge, que estarà en cartell al Teatre Gaudí fins al 31 d’agost, ha rebut molt bones crítiques, sent, per posar un exemple, número 1 en les recomanacions de la revista Time Out. Amb una afluència de públic irregular, exhaurint algunes funcions i en d’altres amb menys espectadors, podem assegurar de primera mà que el musical segueix emocionant als que decideixen dedicar-li dues hores i mitja. Per tant, us recomanem -amb total sinceritat- que, si encara no heu tingut l’oportunitat de veure’l, no us el perdeu, i si ja l’heu viscut us assegurem que una de les característiques més boniques de “Per sobre de totes les coses” és que la història adquireix un color diferent des dels diversos punts del teatre. Cada vegada que el veiem (i ja portem set funcions sense contar tots els assajos) descobrim nous detalls de cada personatge. Recordeu; de dimecres a diumenge, al Teatre Gaudí aquest estiu us espera un món molt emocionant.

Interpretaràs per sobre de totes les coses

Estrenaràs per sobre de totes les coses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada