dilluns, 28 d’abril del 2014

Primera setmana d'assajos

Avui mateix, diumenge 27 d’abril, ha acabat la primera setmana d’assaigs. Ja que “Per sobre de totes les coses” es tracta d’un musical cantat pràcticament en la seva totalitat, s’han decidit organitzar aquests de forma que tots quatre dies han estat dedicats a la música, practicant les cançons. Els assaigs musicals seguiran també la setmana que ve, amb la intenció de tenir la part vocal del musical completament muntada.

Com ja vam fer-vos saber, els assajos van iniciar-se dijous, i seguiran un horari intensiu de tarda-vespre de dijous a diumenge, tal i com s’ha fet aquesta primera setmana. En general, malgrat no hem pogut complir amb els objectius de la programació dels assajos, per la dificultat de la partitura i sobretot per la seva gran extensió, la companyia i l’equip han fet una molt bona feina, que de ben segur tots vosaltres podreu gaudir amb una gran millora. A part de l’aprenentatge de bona part de les cançons, aquesta setmana es caracteritza per tres fets rellevants; el primer és que Jan Forrellat, el nostre Jason, ha aparegut amb un esquinç que es va fer divendres a classe d’expressió corporal a l’Institut del Teatre (d’on és alumne). La lesió va ser de segon grau i per sort tan sols necessita fer una setmana, més o menys, de repòs; fins i tot va poder assistir a l’assaig el mateix divendres! De la mateixa forma, una molt bona notícia, la incorporació d’un nou membre a la companyia de “Per sobre de totes les coses”, bé donada per una altra de més dolenta.

En Gerard Mínguez, que interpreta en Rory, va poder veure a través del mirall de l’aula on rep classes de ballet, dues setmanes abans de començar els assajos, com fent l’última diagonal just abans d’acabar la sessió el genoll se li enfonsava. Després de l’ensurt va fer repòs sense alarmar ningú, però, tot i que aparentment el dolor millorava, la cama li seguia fallant de vegades, i després de decidir fer-se diverses probes ho va saber: s’havia trencat el lligament. Així, plantejà les dues opcions a l’Àgata Casanovas i el Daniel Anglès: operar-se i fer sis mesos de recuperació sense poder ballar o esperar a l’operació però vigilant molt de no fer esforços excessius. A quatre dies de començar els assajos, doncs, es varen plantejar les possibilitats amb Oscar Reyes, coreògraf del musical, i el mateix dia del primer assaig amb els nois (divendres) l’Àgata li va comunicar al Gerard que podia seguir treballant a “Per sobre de totes les coses”. Tot i això, calia adaptar el paper a la seva lesió, i per tant es va fer necessari trobar molt ràpidament un candidat preparat per al paper, on tant el cant i la interpretació com fonamentalment el ball s’havien de dominar, i coneixien la persona perfecta. El febrer d’aquest any, ja de cara a les audicions que havien de tenir lloc el dia 15 d’aquell mes, el Daniel Anglès es va posar en contacte amb Joan López Santos, sabent que podia encaixar amb el perfil de ballarí amb domini del cant que necessitaven per a la producció. Però va haver de rebutjar l’oferta, ja que en aquell moment estava estudiant dansa a Nova York i no tornaria fins al cap de més de dos mesos a Barcelona. Però, com ell reconeix: "sembla que va ser complicat trobar el perfil que estaven buscant, i jo encara tenia la il•lusió, tot i que era molt difícil entrar en el projecte”. Finalment, van veure el talent necessari en el Gerard Mínguez, però ell seguia sentint-se lligat en certa manera, sense saber el perquè, amb el projecte. I ho va descobrir aquest divendres, quan el Daniel Anglès el va trucar, comunicant-li que havien decidit afegir un ballarí, i demanant-li que s’incorporés al primer assaig de la companyia, que havia començat feia just deu minuts. En vint, com en un somni, va arribar a Aules i va seure al costat de la resta de nois, encara sense creure-s’ho del tot, a aprendre les veus corals de “Per sobre de totes les coses”.

Així doncs, aprofitant el final d’aquesta primera setmana d’emocions, volem donar la nostra enhorabona a en Joan L. Santos i desitjar al Jan Forrellat i al Gerard Mínguez que es recuperin tan aviat com sigui possible!

Et sorprendràs per sobre de totes les coses

Lluitaràs per sobre de totes les coses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada