dijous, 5 de juny del 2014

Sisena setmana d'assajos

Després d'un mes i mig des que varen començar els assajos, la companyia de "Per sobre de totes les coses" va poder realitzar aquest diumenge dia 1 de juny per primera vegada una passada del primer acte del musical.

Entre dijous i dissabte es van fer els últim retocs i es va muntar totes les peces que quedaven, com "Puta per molts anys", "No sé on ets" o "Un", entre d'altres. Algunes d'elles des del moviment escènic amb l'Oscar Reyes, d'altres amb Àgata Casanovas i Daniel Anglès partint de la interpretació. Tot i així, a part d'algunes cançons concretes, els assajos es varen basar, igual que els de la setmana anterior, en un treball conjunt de moviment escènic i direcció. A diferència de la setmana anterior, però, en els números que es van muntar l'equip creatiu va començar a introduir alguns elements i moviments que marquen clarament l'època en què se situarà el musical: els anys noranta. Tan important com aquest factor estètic és, per a l'equip directiu, la línia de treball que varen iniciar aquest passat cap de setmana i que es mantindrà durant un temps; una proposta de treball basada en exercicis d'improvització a partir dels quals poder fixar, en certes cançons corals, un moviment escènic ergonòmic d'acord amb cada un dels personatges que hi intervenen. D'aquesta forma, es busca un treball a nivell emocional per part de la companyia, una connexió entre moviment, text i música imprescindible en el muntatge de "Per sobre de totes les coses". També es va fer un repàs musical general amb Oriol Padrós divendres per assegurar tots els temes de cara a diumenge. Emig de tota aquesta feinada va incorporar-se a la companyia dissabte dia 31 de maig el nou swing de nois; Eduard Lacueva. Després de saber que Gustavo Nuñez havia de deixar la companyia, el nom de l'Eduard va arribar a l'equip a través de l'Oscar Reyes, que l'havia conegut per una companya professora de ball. Dimecres 21 de maig va fer la primera fase de les probes a Aules, amb l'Oscar Reyes i dos candidats més. El varen trucar per assajar una de les coreografies del musical amb Helena Jara, swing de les noies, el dia 29 del mateix més, i ja va ser convocat per integrar-se a l'assaig de la companyia dissabte dia 30, amb tal de veure la seva tessitura i d'assajar la coreografia que havia preparat amb la resta d'actors. Després d'aquell assaig, Oscar Reyes va comunicar-li que era el nou swing masculí de la companyia. Així, va anar al concert que es va fer aquella mateixa tarda a Sant Andreu de la Barca i diumenge va observar atentament tot el que ha estat muntat fins al moment. Amb tot el treball que té per davant, volem felicitar des d'aquí l'Eduard i donar-li la benvinguda a l'equip.

Diumenge l'assaig va començar a les deu, i va durar fins a les cinc de la tarda. Va ser un dels dies d'assaig més durs, però també més satisfactoris. Al matí, de deu a dues, es va dedicar a assajar transicions i pulir petits detalls per tal de tenir-ho tot preparat per la tarda. Sota l'atenta mirada d'Oscar Reyes, Daniel Anglès, Oriol Miras, Àgata Casanovas i Jordi Taixés, tota la companyia excepte Albert Muntanyola (el text del qual va interpretar Jordi Taixés) i Marc Gómez després de un breu descans per dinar va fer el passe del primer acte tot seguit, sense cap descans. En aquell assaig varen assistir un grup de nois que tindran una funció especial dins de l'equip que engloba el projecte que encara no podem descobrir.

Després d'una setmana molt especial, amb la roda de premsa per una banda, el concert a Sant Andreu de la Barca i la primera passada del primer acte, volem convidar-vos a tots els que encara no heu pogut gaudir de la música de "Per sobre de totes les coses" en directe a venir demà, divendres dia 6 al Foment Mataroní (Mataró) a les nou del vespre, al que serà l'últim concert abans de l'estrena. Us hi esperem!

Avançaràs per sobre de totes les coses

Ensenyaràs per sobre de totes les coses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada