dilluns, 12 de maig del 2014

Tercera setmana d'assajos

Com ja us avançàvem fa uns dies aquesta tercera setmana d'assaigs va començar amb una italiana musical. Això implica que després de vuit dies d'assajos musicals les cançons ja estan apreses, i el musical pot començar a prendre forma. Per aquesta ocasió, a més de ser-hi l'Oriol Padrós i en Jordi Taixés, que havien portat fins al moment la direcció musical, hi assistiren l'Oriol Miras (productor), la Susanna Domènech (assessorament vocal), l'Oscar Reyes (coreògraf) i l'Ágata Casanovas i el Daniel Anglès, que van començar a pendre notes de cara al seu treball amb els actors com a directors escènics. Aquesta pressió es respirava entre la companyia, ja que les ganes de demostrar tot el treball que s'havia fet amb tan poc temps es combinaven amb els nervis per fer un bon "passe" davant d'aquesta audiència. La italiana, en la que no van poder assistir Albert Muntanyola, Lucy Lummis ni Anna Lagares, va anar força bé. En acabar el Dani va donar una notícia a la companyia: havien decidit quines persones cobririen els protagonistes en cas de necessitat, deixant molt clar però que només eren per casos d'emergència. "Tots sou actors i tots teniu alguna cosa a fer, i esteu aquí per fer això, no per ser el cover de ningú".
Per acabar bé els assajos, van arribar Estanis Aboal, l'escenògraf i encarregat de vestuari, i la seva ajudant Tania Gumbau i van presentar a l'equip la proposta escenogràfica de la qual tan sols us podem avançar que serà tota una experiència per als que assistiu al teatre. Finalment, la companyia va quedar-se a sopar donant per acabat un primer i molt intens assaig.

El següent dia en Dani i l'Àgata van seguir fent reunions, individuals o per grups, amb els actors, per tal de començar a definir el seu personatge. Aquestes ja havien començat el mateix dijous abans de la italiana amb els personatges d'en Lucas i després dels nois i les noies no protagonistes. Van decidir començar amb aquests personatges amb menys paper perquè ells defensen que han de tenir la mateixa profunditat, sentiments i força que els que en tenen més, i d'aquesta manera poder-ho transmetre a l'espectacle, i, en definitiva, al públic. Les reunions volien, per tant, buscar el caràcter propi i individual de cada personatge (els protagònics varen reunir-se dissabte, sols i també per grups), un treball que s'ha de fer en base a les interpretacions personals dels actors, d'acord amb la visió directiva, i amb més raó en un musical com "Bare" en què el text cantat facilita l'empatització amb l'obra però a la vegada oculta aspectes dels personatges que tan sols es deixen entreveure. Miguel Ángel (en Lucas a "Per sobre de totes les coses" i el primer de la companyia en fer la reunió amb en Dani i l'Àgata dijous passat) ens explica: "És complicat i interessant alhora. Complicat, perquè has de crear sense quasi premisses. Interessant, perquè, a la vegada, és un procés que et dóna una llibertat molt àmplia".

Un cop acabats els assajos musicals, el següent engranatge de la cadena entrava en funcionament dissabte; Oscar Reyes va començar a treballar les coreografies. Al ser Bare un musical pràcticament tot cantat, el moviment escènic n'és una peça fonamental, i per aquest motiu s'ha pres la decisió d'articular els següents assajos coreogràfics amb un ordre lineal, muntant des de la primera escena a l'última. Així, el passat dissabte es va coreografiar la primera "Epiphany" i el diumenge es va continuar aquesta i es va començar la següent "You & I". Com a fet excepcional s'ha de dir que també es va començar a muntar "911! Emergency!" que forma part de la meitat del primer acte. Per facilitar el treball a l'Oscar els assajos comencen a l'escola Aules i un cop muntada la coreografia es baixa al nou espai on des d'aquesta setmana està delimitat l'espai escènic mantenint les mides que tindrà l'escenari al Teatre Gaudí, amb tal de poder-ho assajar marcant les posicions reals.

Com podeu veure, donar forma a "Per sobre de totes les coses" és un procés molt intens, i us convidem a veure'n els primers resultats aquest dissabte al Teatre del Sol de Sabadell, a les 19h o a les 21h, en els primers concerts de presentació del projecte. Podeu comprar les entrades a la taquilla del teatre o reservar-les a concertspsdtlc@gmail.com.

Et mouràs per sobre de totes les coses

Vindràs per sobre de totes les coses



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada