diumenge, 18 de maig del 2014

Quarta setmana d'assajos

Aquesta setmana ha fet un mes que van començar els assajos de "Per sobre de totes les coses". Coincidint amb això, amb l'inici del segon mes d'assajos la companyia va presentar dissabte dia 17 de maig un primer tast del treball realitzat fins al moment a través d'un breu concert de repertori al Teatre del Sol de Sabadell. Aquest és tan sols el primer dels quatre concerts programats, el següent dels quals serà dissabte 31 de maig al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. Davant d'una sala pràcticament plena i amb els nervis a flor de pell, Daniel Anglès va introduir cada peça, fent partícip el públic dels elements essencials que han fet possible fins al moment que aquest projecte fos una realitat. Públic i intèrprets emocionats, el concert va ser un èxit. La companyia va mostrar onze peces del musical, amb música enregistrada per Oriol Padrós i l'equip d'instrumentistes que ens acompanyaran aquest juliol al Teatre Gaudí. D'aquesta manera, els espectadors varen poder veure com havia estat el primer contacte de la companyia amb la partitura de "Per sobre de totes les coses" en les dues setmanes d'assajos musicals, i el treball que s'hi havia fet. Per a presentar-lo al Teatre del Sol, el director musical, l'Oriol, va acabar de perfilar els onze temes sobre les bases instrumentals divendres al vespre, i el mateix dissabte, entre probes de so i il·luminació, Àgata Casanovas, adjunta de direcció, va encarregar-se de marcar la posada en escena.

Per altra banda aquesta setmana han seguit els assajos coreogràfics i les trobades interpretatives que ja varen començar la setmana passada. Dijous Oscar Reyes es va encarregar de seguir muntant la coreografia d'una cançó molt potent; "Emergències" ("911! Emergency"), que ja havia començat el diumenge anterior, a la vegada que Àgata Casanovas i Daniel Anglès van fer els primers assaigs interpretatius d'escenes concretes, com "Role of a lifetime" o "Best kept secret", que van seguir divendres. El mateix divendres va tenir lloc també una primera sessió diferent, però que s'aniran fent imprescindibles per fer créixer el musical: amb tal de muntar "Auditions" ("Càstings"), una escena en què el text va fortament lligat al moviment escènic, en Dani, l'Oscar i l'Àgata van treballar conjuntament amb la companyia per donar-li forma de manera orgànica, integrant la interpretació amb el moviment corporal. Per com està compost, pel seu text i la seva música, "Bare" és una obra que necessita aquesta simbiosi, resultant difícil separar cap dels tres elements dels altres dos. Així doncs, després de la interrupció dels assajos dissabte, amb motiu del concert, diumenge es varen muntar algunes coreografies noves de la mà d'Oscar Reyes, i quatre temes amb aquesta col·laboració entre ell i l'equip de direcció.

Com veieu, des dels primers assajos musicals, mica en mica, es van sumant capes, amb molta cura i sobretot molta il·lusió, però amb un fort treball darrere, per tal d'aconseguir el resultat que podreu gaudir el 10 de juliol al Teatre Gaudí. 

A part d'haver acabat el primer mes d'assajos, per a nosaltres aquesta ha estat una setmana molt especial per un altre motiu, també. Com podreu comprovar en el contador, divendres passat vam superar les 2000 visites al blog! Estem molt contents i emocionats no només d'haver tingut aquesta gran oportunitat sinó també de la bona rebuda que té el nostre treball. Us volem donar les gràcies, i aprofitar per dir que qualsevol comentari, dubte, crítica o consell que tingueu no dubteu a fer-nos-el saber a través dels comentaris als mateixos articles o contactant amb nosaltres, i estarem encantats de rebre'l i solucionar-vos-el. En agraïment a aquells que ens seguiu setmana rere setmana hem volgut aprofitar el concert d'ahir i fer un petit vídeo per a tots els que no vau poder-hi ser, amb algunes imatges dels assajos i del mateix concert, i us animem a reservar les vostres entrades per a qualsevol dels propers a concertspsdtlc@gmail.com.




Seguiràs per sobre de totes les coses

Ens tindràs per sobre de totes les coses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada